tiistai 15. syyskuuta 2015

Hämähäkeistä (eivät oikeastaan ole hyönteisiä)

Hämähäkit ovat kahdeksanjalkaisia ja eivät siksi kuulu hyönteisiin, jotka ovat aina kai kuusijalkaisia paitsi tuhatjalkainen ja madot yms.
Hämähäkit syövät hyönteisiä, pyydystävät niitä joko verkolla tai juosten. Mutta hämähäkki ei ole tiikerimäisesti vaanimassa kulkijaa missä tämä sitten laiduntaakaan, vaan hämähäkki valitsee tietyt paikat, joissa se on ja ei häiritse muualla. Hämähäkki valitsee pyydystyspaikoikseen sellaiset elämänkielteiset paikat, esim. rakennetun loukot, joihin hyönteisten ei pitäisi mennä, koska niillä on aivan liian huono elämä siellä.
Käsittääkseni hämähäkki on fiksu ja juonii objekttiivisen kokonaiskuvallisen ihmisen tapaan, että nämä tekijät johtavat tuohon ja nuo tuohon toiseen, valitsenpa nämä vaalittavikseni, koska ne tuovat paremman maailman. Esim. hämähäkinverkko voi näkyä tervehenkisen toimeliaalle, mutta liian tokkuraiselle tai liian kulmikkaasti liikkuvalle ei. Verkon ei ole tarkoitus olla sumppu, johon kaikki kalat uivat, vaan se on jossakin vähän sivussa reitiltä, joka olisi hyönteisille luontainen.
No jaa, tällainen vaikutelma vain minulla on, kun olen 8.8. syntynyt ja lapsena minulle hämähäkkejä suositeltiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti