sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Marjaluteet ja tukkimiehentäit

Tässä joku vuosi olin syksyllä kävelyllä pyörätiellä olikohan syyskuussa, niin oli jo aika kylmää ja märkää ja jostakin lensi räpistellen tukkimiehentäi asten kasvojani ja siitä hiuksiini, kuin lemmikkieläin. Se kenties tuli mukanani sisälle, ainakin koirani väittivät niin ja sanoiat sen asustavan eteisessä olevassa männynoksessa, karahkassa, kovin sympaattista, mutten ole sitä nähnyt.
Minulla on kaksi koiraa ja iime aikoina on jostakin aina joskus tullut marjaluteen tyyli, kuin sellainen talehtisi asunnossani. Marjalude on sympaattinen vadelmien mukana usein kotiin tai mökille tuleva aika iso hyönteinen.
Sekä marjalude että tukkimiehentäi ovat isoja ja samanaikaisesti sekä luonnon että sisätilojen tyyliset ja suomalaisen ihmisen simään sympaattiset otukset, aikamoisen isot hyönteisiksi, mutteivät taida purra ja oat ihmisen kanssa juttelevia. Oliko niitä ennen lemmikkieläiminä esim. talvikauden?
Syöpäläisiä ne eovät ole. Onko ain satua, että luteita ja täitä oli syöpäläisinä? Ja suomalaiset suojeliat lemmikkieläimiään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti